A Secret Weapon For Natte slakken

Begin 2020 heeft Edialux een nieuw solution gelanceerd, namelijk de Nema T-bags. Dit zijn de gekende aaltjes maar deze zijn doorway cryptobiose in een soort "schijndode" toestand gebracht, waarbij hun stofwisseling tijdelijk uitgeschakeld is.

Alleen in de tuin natuurlijk, geen zout in huis gebruiken, want als ze het zout voelen, verweren ze zich gelijk satisfied hun wapen: het slijm !

Tussen de twee korte tentakels aan de voorkant van de slak, bevindt zich de mond. Achter de mondopening zit de tong. Deze tong is anders dan gewoon en is een zogenaamde rasptong, ook wel radula genoemd. Zo'n tong bestaat uit honderden, in drie rijen geplaatste hoornen puntjes.

Die regen: dat heeft natuurlijk alles te maken satisfied de slakkenexplosie die we op dit second lijken te beleven. Het regent de laatste tijd niet for each se heel veel in de zin van hoeveelheden – het landelijk gemiddelde was ongeveer ‘normaal’ in juli, al waren er natuurlijk Intense

3. Slakkenkorrels zijn veilig Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als ecologische slakkenkorrels. Ze werken erg doeltreffend en zijn niet schadelijk voor andere dieren in de omgeving. In tegenstelling tot de chemische producten die vroeger op de markt werden gebracht zijn het alleen slakken die sterven en niet de dieren in en rond je tuin. Ecologische slakkenkorrels bevatten ferrifosfaat, een stof die ook in de natuur voorkomt en de middenkropklier van de diertjes gaat aantasten. De lokstof in de korrels zorgt ervoor dat ze zich overeten waarna ze zich terugtrekken en na gemiddeld 2 tot four dagen sterven. Respecteer echter wel altijd de voorgeschreven dosis.

Nematoden werken vooral goed tegen naaktslakken, omdat die zich overdag op of onder de grond schuilhouden. Na 1 tot 2 weken gaat de nieuwe generatie nematoden op zoek naar andere naaktslakken. Nematoden kun u kopen bij het tuincentrum.

De aaltjes zullen in de bodem hun werk doen en daar de aanwezige naaktslakken bestrijden. De slakkenkorrels zullen bovengronds hun werk doen en zowel de naaktslakken als de huisjesslakken bestrijden. Een ideale combinatie!

Woon je in of dichtbij het bos? Dan heb je kans dat je deze naaktslak in je tuin hebt. Lekker laten zitten, want hij is vooral dol op algen, schimmels en korstmossen!

Paneermeel lokt dus, maar pakt het probleem niet aan. Je zult de slak altijd zelf moeten weghalen of doden.

Je kunt het de Natte slakken naaktslak wat moeilijker maken doorway barrières aan te leggen rondom kwetsbare planten of planten waarvan je weet dat slakken ze graag eten. Kippengaas en plastic flessen worden regelmatig getipt als materialen waarmee je (delen van) de moestuin kunt afschermen.

Je mag geen aaltjes aangieten op bevroren grond. De beste bodemtemperatuur om aaltjes te gebruiken is 15°C, deze temperatuur halen we gemiddeld eind april – mei.

Slakken bestaan voor meer dan 80% uit water. Het is dan ook belangrijk dat ze niet uitdrogen. Om dit te voorkomen, kruipen slakken graag in vochtige ruimtes.

Je maakt met de bijgeleverde handleiding je nematodenmengeling, giet deze in het reservoir en je kan beginnen sproeien. De aaltjes worden in de juiste verhouding aan het water toegevoegd.

Slechts een paar weken later komt al een nieuwe slak uit het eitje. Twee maanden later is die volwassen en begint de uitbreiding van familie slak opnieuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *